Bidrag till BPH-beskrivning

SDHK fortsätter att betala ut BPH-bidrag under 2019

 

SDHK vill öka intresset bland specialklubbens raser för att fler ska göra beskrivningen BPH. Därför har SDHK beslutat att lämna bidrag till startavgiften för startande hundar där ägaren är medlem i rasklubb tillhörande SDHK. 

Bidraget utbetalas under 2019 även till de som uppnått 200 hundar beskrivna i rasen. Det är rasklubbarna som ansvarar för att söka detta bidrag hos SDHK. Detta görs två gånger per år, den 1 juni och 1 december. Det går ej att ansöka retroaktivt för föregående år. För att ta del av bidraget detta år måste ansökan skickas in senast 1 december 2019.

Blanketten ”Ansökan om bidrag för BPH” skall användas och den hittar ni under fliken ”Rasklubbskontoret”. Ansökan skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller angiven postadress som finns på blanketten.

Bidraget som är på 200 kr betalas ut en gång per hund gäller både genomförd och avbruten BPH, med eller utan skott samt importerade hundar. Bidraget betalas även ut till uppfödare som är medlem och har sålt hund med bibehållen avelsrätt och/eller fodervärdsavtal. De ska då bifoga kopia på gällande avtal i sin ansökan till rasklubben.

Bidrag betalas ej ut i förskott av SDHK utan först när det finns dokumenterat att hund startat BPH.